joi, 21 ianuarie 2010

Secventa teatru-gest

Volum maxim . Ex abrubto-n spitfire - prodigy.

4 asistente alearga impingand o targa cu un tanar .
(Sala de asteptare, marcata prin paravan de draperie bleu densa) scaune albe aliniate.
Medicul de garda : freza einsteiniana , halat alb marcat prin buzunare adanci,
cu manusi chirurgicale rosii , ochi exoftalmici. priveste indelung portofelul pacientului.
Soc anafilactic. Intervine doctorul fara buzunare , cu maini calde. Ia stetoscopul , ii pune o perfuzie si-i administreaza o injectie .

Apare medicul cu manusile rosii si face controlul amanuntit rudimentar in buzunarele pacientilor in asteptare. Se aud tipete. pacientii fac o hora . Medicii pe-a lor.
aerul trepideaza. "put's your hands up for detroit" . cateva asistente in halate albe cambrate scurte danseaza digital. 2 medici se lupta cu sabiile , instrumente chirurgicale, intr-o sala de operatii. unu se lupta pt viata pacientului , altu' pt moartea sa.


asistenta de la gineco , cu tocu de 10 face traseul bine-invatat rezerva-cabinet-dus. unghiile rosii lungi o ajuta la scarpinatul pe spate al doctorului f.
pe hol , are loc o exorcizare. mult sange , urlete si dans gothic. doctorii cu asistentele din tabara lor sunt manjiti de sange . unul din ei s-a lepadat de 3 ori. evanghelia lui sunt argintii. el nu saruta, el pupa-n ... contracost.

intunericul si rosu devine confortabil. poti sa plangi pe saturate. poti sa razi pan' la crampe abdominale. poti sa dansezi pana-ti fracturezi un picior. poti imbratisa . poti sa vomiti. poti sa canti. poti sa aprinzi o lumanare. poti sa faci o metanie. poti sa privesti in sus .
la fel de usor sau nu, poti da o mita. poti maca un iaurt. poti varsa sange-n mare. poti ierta .

albul imaculat se dovedeste a fi mincinos. petele albe sunt cioburile de lumina in marea de intuneric. aparatura de fier vechi. tipete. vacarm. iad sau rai .
cinematograf cu filme-n premiera. caleidoscop . unul naste , altul moare .

restul e tacere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu